Cursus Samen Varen

De KNMC gaat op 13 en 14 mei 2023 in samenwerking met Aurora Commu-nautiek (www.vaartrainingen.nl) een cursus Samen Varen organiseren.
Deze cursus is in 2022 de eerste keer voor de KNMC gehouden; dit was een groot succes met lovende woorden van alle deelnemers (dames én heren). Naar aanleiding hiervan gaan we in 2023 deze cursus opnieuw organiseren. De cursus wordt aangeboden voor een maximum van 12 schepen.

Het doel van de cursus is het bevorderen van veiligheid op het schip en het water. Het uitgangspunt voor de cursus is: Geniet meer van het samen varen; langer en veiliger!

Natuurlijk kan ook de schipper onwel worden, degene die altijd met de fenders en de lijnen in de weer is een blessure krijgen en nog vele andere situaties zijn te bedenken, waarvoor het goed is dat de bemanning op de boot weet hoe er gehandeld dient te worden bij calamiteiten.

De tweedaagse cursus Samen varen zal bestaan uit verschillende onderdelen, zowel in theorie als praktijk. Het belang van goede communicatie wordt benadrukt en alle handelingen die uitgevoerd dienen te worden om een schip goed en veilig aan de kant te krijgen.

 

Wordt ook lid van de KNMC en vaar met ons mee!

Programma

1e dag:
Ochtend: Theorie bijeenkomst waarin diverse aspecten van het varen aan de orde komen. Veiligheid staat voorop!
Middag: op 3 schepen zal door de deelnemers (M/V) geoefend worden onder begeleiding van één van de instructeurs.

 

 

2e dag:
Op het eigen schip: verschillende onderdelen als opdracht uitvoeren. De instructeur(s) gaan van schip naar schip en begeleiden de manoeuvres, met name:
• Afmeren aan hoger- en lagerwal, zowel aan stuurboord alsook aan bakboord;
• Schip op de plaats houden;
• Man over boord;
• Achteruitvaren;
• Wielwerking van de schroef.

TELEFOON

0345 623100

KvK 40531138

fbsmall

ADRES

Meent 2a

4141 AC  Leerdam

 

SECRETARIAAT: 

KNMC Secretariaat

Hambakenwetering 15

5231 DD 's Hertogenbosch

Het secretariaat is bereikbaar op maandag t/m vrijdag, telefoon 0345 623100 (tussen 9.00-12.30 en 13.00 - 16.00 uur), of via e-mail: taairaterces.[antispam].@knmc.nl 

Het lidmaatschap van de KNMC wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Beëindiging van het lidmaatschap moet voor 1 december van het lopende verenigingsjaar schriftelijk bij het bestuur zijn ontvangen. 

Privacybeleid