Vaartocht Voorbereiding

Hier vindt u links naar websites met belangrijke informatie over zee, waternet, getijden en weer.

Marifoon Weerbericht

De maritiem meteoroloog is gespecialiseerd in het maken van  verwachtingen voor de scheepvaart. De berichten voor de scheepvaart worden 24 uur per dag bewaakt in samenwerking met Rijkswaterstaat. Naast verwachtingen en waarschuwingen, houdt de maritiem meteoroloog ook de waterstand en de golfhoogtes langs de kust en het IJsselmeer in de gaten. 

Marifoon Kanalen

Een blokkanaal is een kanaal in de VHF-marifoonfrequenties, dat in Nederland en België door de verkeersposten en schepen wordt gebruikt voor de uitwisseling van berichten die betrekking hebben op de veiligheid van de scheepvaart. Het geldt voor een bepaald gedeelte (blok) van de vaarweg. 

Vaarweg Informatie

U vindt hier actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg. Bijvoorbeeld over wijzigingen in bedieningstijden van bruggen en sluizen, geplande en ongeplande hinder en werkzaamheden.

Rijkswaterstaat | Water

Op de site van Rijkswaterstaat kunt u doorklikken naar relevante onderwerpen als regelgeving, waterstanden en brug- en sluistijden. Het betreft en de vaarwegen die (gedeeltelijk) onder het beheer van Rijkswaterstaat vallen. Andere vaarwegbeheerders zijn bijvoorbeeld de provincies, gemeenten en waterschappen. De hoofdvaarwegen behoren tot het Rijk, vaarwegen die hier niet genoemd zijn, hebben regionale beheerders.

TELEFOON

0345 623100

KvK 40531138

fbsmall

ADRES

Meent 2a

4141 AC  Leerdam

 

SECRETARIAAT: 

Het secretariaat is bereikbaar op dinsdag t/m donderdag (tussen 9.00 - 15.00) via e-mail: taairaterces.[antispam].@knmc.nl  of telefoon 0345 623100

 

 

 

 

Het lidmaatschap van de KNMC wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Beëindiging van het lidmaatschap moet voor 1 december van het lopende verenigingsjaar schriftelijk bij het bestuur zijn ontvangen. 

Privacybeleid