Motorbootvarenprijs

Geplaatst op 03-03-2020  -  Categorie: Algemeen

Stichting Bevordering Motorbootvaren.

                                                        

De Marrekrite wint Nationale Motorbootvaren Prijs 2019, Lenie Hiemstra krijgt Eervolle vermelding.

  

Voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 zijn door de jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren twee voordrachten genomineerd: Lenie Hiemstra, oprichter en beheerder van de facebook groep ‘Met de boot door Friesland’ en het Friese Recreatieschap Marrekrite.

 

De jury heeft de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 toegekend aan de Marrekrite, dat sinds 60 jaar op een unieke wijze de toeristische basisinfrastructuur in Friesland op het gebied van water- en landrecreatie verzorgt. Voor de waterrecreatie zijn inmiddels in heel Friesland ruim 3500 gratis ligplaatsen aangelegd en sinds 6 jaar kan er ook afgemeerd worden aan zogenaamde Marboeien, waarvan er inmiddels 100 zijn geplaatst. De Marrekrite onderhoudt tevens het wandel en fietsnetwerk in Friesland en koppelt daarmee de aanlegplaatsen voor boten met de fiets en wandelpaden. Bij haar beoordeling heeft de jury mede in overweging genomen, dat grote aandacht wordt geschonken aan de afval- en vuilwatervoorzieningen. Sinds april 2019  worden die voorzieningen uitgebreid met  de zogenaamde  “Hûskes” waar men onder meer gratis vuilwater kan afpompen.

 

De jury had dit keer geen gemakkelijke taak, want meerdere enthousiaste leden van de facebook groep ‘Met de boot door Friesland’ hadden voordrachten ingezonden en het feit, dat deze groep in 5 jaar tijd ruim 5.000 leden heeft gekregen mag een grote prestatie genoemd worden, waarvoor de jury aan Lenie Hiemstra het diploma ‘Eervolle vermelding’ heeft toegekend.   

 

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 is dit jaar voor de zevende keer toegekend en op 7 februari  tijdens de officiële opening van de watersport beurs Boot Holland te Leeuwarden uitgereikt door Peter Holleman, voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club.

 

 

 


TELEFOON

0345 623100

KvK 40531138

fbsmall

ADRES

Meent 2a

4141 AC  Leerdam

 

SECRETARIAAT: 

Het secretariaat is bereikbaar op maandag t/m vrijdag, telefoon 0345 623100 (tussen 9.00-12.30 en 13.00 - 16.00 uur), of via e-mail: taairaterces.[antispam].@knmc.nl 

 

 

 

Het lidmaatschap van de KNMC wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Beëindiging van het lidmaatschap moet voor 1 december van het lopende verenigingsjaar schriftelijk bij het bestuur zijn ontvangen. 

Privacybeleid