ICP vanaf 1 maart gewijzigd

Geplaatst op 25-02-2021  -  Categorie: Algemeen

ICP AANVRAAG

Vanaf 1 maart gelden er andere voorwaarden voor de afgifte van het Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen.

In het kort komt het hier op neer:

-       Een ICP wordt uitsluitend afgegeven voor pleziervaartuigen met een lengte van minder dan 20 meter of waarvoor het product van lengte, breedte en diepgang minder dan 100m3 bedraagt.

-       Een ICP wordt uitsluitend afgegeven aan natuurlijke personen met de Nederlandse nationaliteit of personen die de nationaliteit bezitten van een lidstaat van de Europese Unie en een aantal andere Europese landen (deze laatsten moeten minstens vijf jaar in Nederland woonachtig zijn). Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen ook een ICP aanvragen maar dienen zich te laten vertegenwoordigen door iemand die in Nederland woont.

-       Ook verenigingen die aangesloten zijn bij de KNMC of KNWV kunnen een ICP aanvragen.

-       Een ICP is niet meer in alle Europese landen geldig.

-       Daar waar het ICP geldig is, geldt dit alleen voor de binnen- en kustwateren .

-       Het ICP geeft geen recht op het voeren van de Nederlandse vlag

-       Bij de bewijzen van eigendom dient nu ook een foto van het schip ingeleverd te worden en bij de aanvraag het  WIN nummer (indien aanwezig) vermeld te worden. 

Alle voorwaarden en een opsomming van de landen waar het ICP geldig is staan op de KNMC website. https://www.knmc.nl/icp


TELEFOON

0345 623100

KvK 40531138

fbsmall

ADRES

Meent 2a

4141 AC  Leerdam

 

SECRETARIAAT: 

KNMC Secretariaat

Hambakenwetering 15

5231 DD 's Hertogenbosch

Het secretariaat is bereikbaar op maandag t/m vrijdag, telefoon 0345 623100 (tussen 9.00-12.30 en 13.00 - 16.00 uur), of via e-mail: taairaterces.[antispam].@knmc.nl 

Het lidmaatschap van de KNMC wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Beëindiging van het lidmaatschap moet voor 1 december van het lopende verenigingsjaar schriftelijk bij het bestuur zijn ontvangen. 

Privacybeleid