In Memoriam

Geplaatst op 17-01-2023  -  Categorie: Memoriam

In Memoriam

ir. Aart Haitjema
Commodore van de KNMC

 

dsc1459

 

Op zaterdag 10 december worden we in de middag overvallen door het bericht dat onze voorzitter, Aart Haitjema, plotseling is overleden.

Na een bezoek aan het KNMC Schipperskoor gaat het mis. Aart wordt met spoed naar het UMC gebracht, waar hij kort daarna overlijdt.

Verbijstering, ongeloof, …..de klap komt hard binnen bij de KNMC.

Aart en Marjo werden in 2019 lid van de KNMC, waarna Aart al snel lid werd van de commissie Nautische Techniek, waar zijn kennis en inzicht een goede aanvulling was. Aart was een deskundige op het gebied van water met een schat aan ervaring. Omgaan met water, was onderdeel van zijn opvoeding.

Op de Algemene Ledenvergadering van 31 oktober 2020 werd Aart verkozen tot lid van het algemeen bestuur van de KNMC, Commissie Nautische Techniek. Aart bracht buiten specifieke kennis van zijn vakgebied, veel bestuurlijke ervaring met zich mee, met name het managen van grote organisaties en aansturen van projecten.

Kort daarna, tijdens de ALV op 20 maart 2021, die digitaal werd gehouden, werd hij verkozen tot voorzitter van de KNMC. Rustig, goed voorbereid en inmiddels met kennis van zaken, pakte hij het voorzitterschap van de KNMC op, midden in de coronacrisis. Samen met Marjo vormde hij een goed tandem, beiden zeer gemotiveerde KNMC’ers.

Na een stormachtige, hectische start met diverse uitdagende vraagstukken, is de KNMC onder zijn leiding inmiddels in rustiger vaarwater gekomen.

Aart zat nog vol energie en plannen voor jaren, het heeft niet zo mogen zijn.

Wij koesteren de herinnering aan een bijzonder mens, betrokken en kritisch, analytisch en precies, maar bovenal, positief en vooruitkijkend.
Een gedreven bestuurder.

Aart is 71 jaar geworden. Zijn overlijden heeft ons diep geraakt, wij zullen hem en zijn inzet gedurende zijn voorzitterschap, maar ook eerder als commissielid, missen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, familie en vrienden.
Wij wensen hen veel kracht om met dit verlies om te kunnen gaan.

 

Het bestuur zal op de ingezette koers blijven varen, van vele zaken ligt de basis gereed.

Bestuur KNMC


TELEFOON

0345 623100

KvK 40531138

fbsmall

ADRES

Meent 2a

4141 AC  Leerdam

 

SECRETARIAAT: 

KNMC Secretariaat

Hambakenwetering 15

5231 DD 's Hertogenbosch

Het secretariaat is bereikbaar op maandag t/m vrijdag, telefoon 0345 623100 (tussen 9.00-12.30 en 13.00 - 16.00 uur), of via e-mail: taairaterces.[antispam].@knmc.nl 

Het lidmaatschap van de KNMC wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Beëindiging van het lidmaatschap moet voor 1 december van het lopende verenigingsjaar schriftelijk bij het bestuur zijn ontvangen. 

Privacybeleid